Načrtovanje jedilnikov: Podjetja

Prehrana zaposlenih

Prehrana na delovnem mestu je pomembna. Za zaposlene z vidika dobrega počutja, ohranjanja in krepitve zdravja, za podjetje pa predvsem z vidika manjšega absentizma zaradi bolniških odsotnosti, višje storilnosti in tudi obvladovanja stroškov.

Podjetjem lahko ponudimo celostno prehransko obravnavo zaposlenih. Na podlagi analize sestave telesa in morebitnih aktualnih zdravniških izvidom zaposlene obravnavamo individualno.

Podjetjem svetujemo pri pripravi kriterijev za izbor novega izvajalca priprave obrokov. Pripravimo kriterije nabave sestavin, usmeritve za načrtovanje jedilnikov v skladu z veljavnimi smernicami, priporočene postopke priprave jedi. Na osnovi zapisanih kriterijev pomagamo podjetjem tudi pri nadzoru priprave obrokov. Smo vez med podjetjem in izvajalcem priprave obrokov. Prednost takšnega sodelovanja je v kritičnem pregledu jedilnikov in njihova optimizacija. Pripravimo tudi anketo o zadovoljstvu zaposlenih s prehrano na delovnem mestu.

V primeru lastnih kuhinj lahko v sodelovanju s kuhinjskim osebjem pripravimo uravnotežene in statusu zaposlenih prilagojene jedilnike, ki so energijsko in hranilno ovrednoteni.